В Барселона са готови да съкратят престоя под наем на Юсуф Демир, който пък може да се отправи към Бундеслигата през януари. Според информации на SPORT, каталунците са решили да се разделя с младото крило на Рапид Виена - Юсуф Демир, който пристигна в клуба под наем през лятото с опция трансферът да стане постоянен.

Демир направи своя дебют като 16-годишен. Вундеркиндът отбеляза девет гола и даде четири асистенции в 38 мача в първия отбор за австрийския тим, привличайки интерес от няколко клуба от цяла Европа. Въпреки това, Барса беше този, който победи останалите и се пребори за подписа му.

Привлечен за отбора на Б на Барса, Демир получи възможност да играе в първия тим от бившия наставник Роналд Куман по време на предсезонната подготовка.

18-годишният играч така и не продължи обаче силната си форма от лятото. Общо Демир записа девет мача във всички състезания, като не успя да отбележи или да асистира за нито един гол.

В резултат на това Демир ще бъде върнат на Рапид Виена. Все пак се спекулира, че Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Айнтрахт Франкфурт се интересуват от подписа му и са готови да платят сума от около 10 милиона евро за него.