Барселона продължава търсенето на млад и перспективен дефанзивен халф, който да бъде реална конкуренция на ветерана на тази позиция Серхио Бускетс. По тази причина каталунците са харесали полузащитника на Васко да Гама Андрей Сантос, твърди „Mundo Deportivo“.

18-годишният играч е виждан като отлична дългосрочна възможност за замяна на Бускетс, който вече е на 34 години и трудно може да издържа на постоянен цикъл на два двубоя всяка седмица. Младокът Сантос, който през този сезон е записал 33 мача и 7 гола на сметката си в Бразилия, впечатлява с изявите си в средата на терена и е смятан за един от най-перспективните играчи на този пост в страната си. Той има договор до лятото на 2027-а година, но в него има освобождаваща клауза на стойност от 40 милиона евро.

Интерес към играча проявява и Нюкасъл Юнайтед, който дори през последното лято отправиха оферта за него, която обаче беше отхвърлена.

От Барселона са уверени, че могат да спечелят битката а Андрей Сантос, а спортният директор Жорди Кройф вече е започнал разговори с бразилския клуб за евентуална сделка, която може да бъде осъществена още през зимата или най-късно през следващото лято.