Отборът на Барселона ще изиграе приятелски мач срещу японския Висел Кобе, където е бившата звезда на каталунците Андрес Иниеста, съобщиха от испанския клуб в комюнике. Срещата ще се проведе на 6 юни в Токио.

"Както и миналата година, Барселона ще сложи финална точка на сезона си с приятелски мач. Ако миналата година дестинацията бе Сидни, където Барса игра срещу отбор от най-добрите футболисти от австралийския шампионат, сега отборът на Шави Ернандес ще пътува до Токио, където на 6 юни ще играе на "Джапан Нейшйнъл Стейдиъм" срещу Висел Кобе, където играят бившите футболисти на клуба Андрес Иниеста и Серхи Самер", се казва в комюникето.

От каталунския клуб добавиха, че делегацията на Барселона ще пътува за японската столица директно от Виго след последния мач от Ла Лига и ще се прибере в Испания след изиграването на приятелската среща.

Това е първият мач на Барса в Япония в последните 4 години, което бе свързано и с пандемията от COVID-19. Последната им визита там бе преди началото на сезон 2019-20, когато каталунците с треньора Ернесто Валверде се срещнаха отново с Висел Кобе, като това бе първият мач на Иниеста с азиатския тим.

38-годишният Андрес Иниеста, който е световен шампион с Испания от 2010, както и четирикратен победител в Шампионската лига с Барселона, напусна Каталуния през 2018 година, за да играе в Япония.

 

БТА / Автор: Христо Бонински