Испанският шампион Барселона се отказа от полузащитника на Реал Сосиедад - Мартин Субименди, след като клубът няма да може да плаи откупната му клауза. По този начин каталунците ще се насочат към други две имена като потенциални заместници на напускащия Серхио Бускетс. Това са Жоао Палиня от Фулъм и Флорентино Луис от Бенфика, пише Diario Sport.

Барса ще се опита да използва някои от ненужните си играчи, за да намали евентуалната трансферна сума. Sport твърди, че новият спортен директор - Деко, работи интензивно, за да намери подходящия човек за халфовата линия и е посочил Палиня и Луис. И двамата показаха добро ниво миналия сезон и биха могли да се впишат в Барса.

22 снимки

В момента Палиня се оценява на 35 милиона евро, но изглежда, че Фулъм ще поиска около 50 милиона евро, въпреки че биха били готови да преговарят.

Жоао Палиня

източник: Gulliver/GettyImages

Луис пък има клауза за откупуване от 120 милиона евро, но португалският клуб може да го продаде за около 40 милиона евро и също може да бъде заинтригуван от някои от предлаганите от Барса ненужни играчи.

Флорентино Луис

източник: Gulliver/GettyImages

Капитанът на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган, остава в полезрението на Барселона, но все още не е дал отговор на офертата на каталунците. От „Камп Ноу“ очакват това да се случи до вторник, но ден по-рано халфът се е свързал с клуба и е помолил за няколко допълнителни дни за размисъл. Германският национал се опасява, че може да възникне проблем с картотекириането му заради финансовите затруднения на Барса. Поради тази причина агентът му изисква гаранции, че това няма да се случи.

Гюндоган се колебае и защото има и предложение да поднови договора си с Ман Сити. Той иска внимателно да обмисли плюсовете и минусите на двата варианта, преди да обяви окончателното си решение. Пари Сен Жермен също прави опити да привлече 32-годишния футболист.