Барселона набеляза още един потенциален заместник на Яспер Силесен, който се очертава да напусне каталунците през лятото. Според информация на Радио Каталуня „блаугранас“ следят изкъсо изявите на стража на Аякс - Андре Онана.

Твърди се, че мениджърът на камерунския страж вече съобщил на шефовете на холандския гранд за интереса отстрана испанския шампион. Запознати разкриват, че 22-годишният Онана няма да излезе на Барса повече от 20 милиона евро.

Междувременно на „Камп Ноу“ правят планове да приберат поне 60 милиона евро от раздялата си със Силесен. Холандският страж не е доволен от статута си на резерва в състава на Ернесто Валверде, като името му фигурира в трансферните списъци на Арсенал, Ливърпул, Челси и Наполи.

Освен Онана, като евентуални заместници на Силесен в Барселона се спряга и белгиецът Коен Кастеелс от Волфсбург, както Тимо Хорн от Кьолн и Иржи Павленка от Вердер Бремен.

Ако се стигне до сделка между Аякс и Барселона, това ще е втори трансфер по тази линия само в рамките на няколко месеца. Припомняме, че по време на зимния прозорец испанският гранд привлече Френки де Йонг, който обаче остави да играе под наем до края на сезона в досегашния му клуб.  

Барселона набеляза заместник на Силесен