Германският шампион Байерн Мюнхен изглежда си намери нов десен бек. В последните дни баварците бяха свързвани с Норди Мукиеле от Пари Сен Жермен и Киърън Трипиър от Нюкасъл, за когото „свраките“ отказаха две предложения. Сега обаче турското издание Bayez Football твърди, че ще привлече Саша Боуи от Галатасарай, който беше свързван с трансфер в Арсенал миналото лято. Според информацията, двата клуба обсъждат сумата по трансфера, която се смята, че ще бъде близо 23 милиона евро плюс бонусите.

Саша Боуи вече каза е казал „да“ на Байерн и вече се е споразумял за личните си условия, тъй като иска да играе за баварците. Боуи би искал да се възползва от тази възможност и да се присъедини към Байерн в последните дни на януари. Сделката сега зависи от Галатасарай и Байерн, тъй като преговорите са в ход, но все още няма споразумение, пише пък Фабрицио Романо.

Журналистът на Bild - Кристиан Фалк, пък допълва, че 23-годишният французин се очаква утре в Мюнхен за медицинските прегледи. През този сезон Боуи има 31 мача във всички турнири до момента, в които е вкарал два гола.

Саша Боуи е впечатлил треньора Томас Тухел по време на мачовете между двата тима в груповата фаза на Шампионската лига по-рано през кампанията, съобщава Le Parisien.