Тони Попович ще бъде следващият селекционер на австралийския национален отбор, съобщава Футбол Австралия. 51-годишният специалист заменя Греъм Арнолд, който напусна поста преди няколко дни по средата на квалификациите за Световно първенство.

"Попович знае за отговорността в националния тим. Той ще изведе футболистите в решителния трети кръг от мачовете, които може да ни класират за Мондиал 2026", се казва в съобщението на австралийската футболна централа.

"Кенгурата" допуснаха изненадваща загуба у дома с 0:1 през септември и Арнолд подаде оставка. През октомври австралийският отбор ще се изправи срещу Китай и Япония в следващите си двубои.

"Тони е доказан лидер. Неговите качества и познания за футбола ни, играчите ни го правят идеален избор за работата на треньор. Притежава сериозен опит на международно ниво", заяви шефът на Футбол Австралия Джеймс Джонсън.

Във футболната си кариера Попович има 58 мача и 8 гола за Австралия в периода 1995-2006 година. Като треньор той е водил Мелбърн Виктъри, Ксанти, Пърт Глори и Карабюкспор. / БТА