Австралия и Узбекистан завършиха 1:1 в последния си мач от Група "B" на Купата на Азия. Този резултат устройваше и двата отбора, като австралийците завършиха на първо място в групата си, а тимът на Узбекистан е втори в крайното класиране и двата тима ще играят на осминафиналите на турнира.

Тимът на Австралия излезе напред в резултата в добавеното време на първата част, когато футболистът на Хибърниън Мартин Бойл реализира дузпа, която бе отсъдена след преглед на ситуацията със системата за видео асистенция на съдиите (ВАР).

В 78-ата минута на мача Азизбек Тургунбоев изравни, възползвайки се от асистенция на Ялодин Машарипов. До края на мача двата тима се задоволиха с равенството.

В другия мач от групата тимът на Сирия се наложи над Индия с 1:0. Победния гол за сирийците отбеляза Омар Крибин в 76-ата минута на мача. Отборът на Сирия събра 4 точки от 3 мача - победа над Индия, равенство срещу Узбекистан и загуба от Австралия. Тимът се надява да попадне сред най-добрите трети отбори в групите, за да продължи напред. Шансовете за това на сирийците са много големи, предвид факта, че третият в Група "А" Китай има по-лоши показатели.