Бразилската звезда на Шахтьор Донецк призна публично за изпратената от Манчестър Юнайтед оферта до него. Южноамериканецът призна, че се чувства поласкан от предложението, което по думите му е „много солидно”.

На Острова се твърди, че „червените дяволи” са изрази готовност пред украинския гранд да платят 44 милиона паунда за 25-годишния играч. По-рано през годината градския съперник на Юнайтед – Манчестър Сити на свой ред отправи запитване за цената на футболиста.

Моуриньо настоява за привличането на Фред

Фред е част от лагера на бразилския национален отбор и се подготвя за участие на Мондиал 2018 в Русия през лятото. Въпреки тези ангажименти халфът беше достатъчно открит в интервю за „Глобо Ешпорте”.

„Преговорите с Манчестър Сити текат още от януари. Малко след това от Сити и Юнайтед се свързаха с Шахтьор и моите агенти. Сега, ако не бъркам, има новини за много солидно предложение от Юнайтед”, заяви Фред.

„Както и да вървят разговорите, фокусът ми е изцяло върху Световното първенство. Когато мислиш за това, другото няма значение. Моите агенти ще се погрижат.”

„Чест е да се радвам на вниманието на едни от великите треньори в Европа”, допълни Фред.