Домът на аржентинския защитник на Бенфика Николас Отаменди е бил ограбен, докато семейството му е било там, съобщиха от португалския клуб.

Според испанския вестник "Мундо Депортиво", аржентинецът се е прибрал у дома си след мача от първенството на Португалия с Фамаликан в неделя (4:1), когато в гаража го посрещнали крадци. Те го нападнали и започнали да го душат с колан, настоявайки да бъдат придружени до къщата, където в този момент се намирали съпругата и двете деца на Отаменди.

Съобщава се, че семейството и самият футболист не са получили значителни наранявания, единствено са уплашени. Обирджиите са взели пари в брой, няколко часовника и колекцията на аржентинеца.

"Бенфика потвърждава, че Отаменди е станал жертва на обир в дома си рано сутринта. Той и семейството му са добре, но са шокирани от случилото се", се казва в съобщение на клуба.

33-годишният Отаменди играе за Бенфика от септември 2020 година. Преди това е носил екипите на английския Манчестър Сити, испанския Валенсия, португалския Порто и бразилския Атлетико Минейро. Той е двукратен шампион на Англия, трикратен шампион на Португалия, носител на Лига Европа и ФА Къп.

С националния отбор на Аржентина Отаменди спечели Копа Америка през тази година.