Отборът на Аржентина назначи за постоянно на поста селекционер на националния отбор Лионел Скалони, което означава, че той ще води „гаучосите“ в квалификациите за Световното в Катар през 2022.

Скалони, който от помощник се издигна до временен наставник след уволнението на Хорхе Сампаоли след Мондиала в Русия през 2018, изведе „албиселесте“ до третото място на провелата се това лято Копа Америка. Тимът загуби на полуфиналите от домакина и бъдещ шампион в надпреварата Бразилия с 0:2.

Изпълнителният комитет на Аржентинската футболна асоциация (АФА) обяви, че 41-годишният специалист остава на своя пост, но не даде допълнителна информация.

„Изпълнителният комитет на АФА реши да назначи за постоянно Лионел Скалони, който ще води отбора и в предстоящите квалификации за Световното в Катар през 2022, започващи догодина“, се казва в изявление на АФА.

Скалони, бивш играч на Аржентина, нямаше предишен опит като треньор, преди да поеме ролята на временен селекционер. Той бе част от треньорския щаб на Аржентина по време на разочароващата кампания в Русия. Аржентина бе елиминирана от бъдещия шампион Франция на осминафиналите след посредствено представяне в груповата фаза. /БГНЕС