Халфът на Барселона Артуро Видал започна кампания за набиране на средства за чилийския червен кръст заради пандемията причинена от коронавируса. Към благородната инициатива се включва и сънародникът му Гари Медел. Футболистът на каталунците призна пред чилийските медии, че е загрижен за здравословното състояние на сънародниците му по време на пандемията, която прични хиляди смъртни случаи.

„Беше много странно. Да си вкъщи и да виждаш как хората умират всеки ден по света...Всичко е различно. Това е постоянно притеснение, като кошмар, който става все по-лош и по-лош. Трябва да бъдеш силен и да си помагаш колкото се може повече. Много ми е тъжно и се притеснявам, защото не знам кога това ще спре. Никога не съм мислил, че това може да се случи“, сподели Видал.

Халфът на Барселона разказа за ежедневието си по време на карантината:

„Тренирам винаги по два пъти на ден. Това правех по време на тренировките с отбора, но сега го правя у дома. На обяд гледам филми, обаждам се на децата, почивам си и след това приключвам деня с още една тренировка. Но да не ходиш в базата, да не виждаш съотборниците си и да ни си споделяш с тях е много трудно“, добави чилиецът.