Отборът на Арсенал ще предприеме офанзива по привлеченото на нападателя на Бенфика Дарвин Нунес. Нов класен централен нападател е приоритет това лято за „артилеристите“, след като договорът на бившия капитан на тима Пиер-Емерик Обамеянг беше разтрогнат по взаимно съгласие и напусна през януари, докато Александър Лаказет има контракт само до лятото и никак не е сигурно, че ще преподпише.

Лондончани се провали в опитите си да подпишат с Душан Влахович през януари, който премина в Ювентус, и поради тази причина сега ще насочат внимание към Нунес, пише „The ​​Express“. 22-годишният уругвайски национал прави отличен сезон, като има 26 гола в 33 мача във всички турнири. Той е оприличаван на сънародника си от Манчестър Юнайтед Единсон Кавани.

Твърди се, че Нюкасъл и Уест Хем също проявяват интерес, но „артилеристите“ ще имат предимство, особено ако успеят да се класират за Шампионската лига.

На „Емиратс“ също така ще могат да му плащат добре, след като се отърваха от седмичното възнаграждение на Обамеянг, което възлизаше на 250 000 британски лири.