Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е сред няколкото клуба, които преговарят за Михайло Мудрик, но Шахтьор Донецк настоява, че техният президент ще реши бъдещето на крилото, след като получи конкретни предложения, пише „Daily Mail“.

„Артилеристите“ се очаква да са активни на трансферния пазар за нов нападател или крило през януари, тъй като се стремят да продължат атаката на титлата, а също така и нуждата от заместник на оперирания в коляното Габриел Жезус, който може да отсъства до три месеца. Смята се, че Шахтьор оценява 21-годишния украински национал почти 100 милиона евро, като клубът го смята за един от най-горещите таланти в света на неговата позиция.

Представянето на Мудрик в Шампионската лига този сезон привлече сериозно вниманието на някои големи европейски клубове, включително Арсенал. Самият футболист преди време призна, че „не може да каже „не“ на клуба от северен Лондон и, че Висшата лига е „мечтата на всеки играч“.

Но Шахтьор е провел разговори с много отбори, а британското издание твърди, че все още не са постъпили конкретни оферти за Мудрик. Украинците настояват, че президентът Ринат Ахметов ще има последната дума за евентуален трансфер на младока. Твърди се също, че изпълнителният директор на клуба Сергей Палкин е бил в Лондон тази седмица за преговори и се предполага, че Шахтьор може да смекчи исканията си за тези близо 100 милиона евро. „Миньорите“ не искат да се разделят лесно с Мудрик и поради това настоява, че всяка оферта трябва да бъде уважителна за играча, клуба и президента на тима.

Няколко други английски клуба също са свързвани с 21-годишния футболист, включително Манчестър Сити и Нюкасъл, докато Брентфорд имаше желание да го вземе още миналото лято.