Отборът на Арсенал следи ситуацията с крайния защитник на Бенфика Алекс Грималдо. Твърди се, че испанецът може да бъде продаден за само 6 милиона паунда това лято, тъй като множество клубове имат интерес към левия бек.

Арсенал е на пазара за играч на тази позиция, като приорет им е универсалния защитник на Аякс Лисандро Мартинес, който обаче е по-близо до трансфер в Манчестър Юнайтед. В резултат на това „артилеристите“ може да насочат вниманието си към 26-годишния Грималдо.

Португалският вестник „Record“ съобщава, че лондончани следят внимателно ситуацията, докато Олимпик Лион също е в списъка на заинтересованите клубове. Грималдо има още една година от текущия си договор и освен ако не подпише нов, Бенфика може да го изпусне без пари следващото лято.

Също така се отбелязва, че мениджърът на Арсенал Микел Артета и Грималдо споделят една и съща мениджърска агенция, което в крайна сметка може да се окаже решаващ фактор за трансфера.

„Топчиите“ вече завършиха трансферите на четирима играчи, като похарчи общо 83 милиона паунда. Те привлякоха нападателя Габриел Жезус, Фабио Виейра от Порто, вратаря Мат Търнър и младия Маркиньос. От „Емиратс“ обаче се интересуват още от халфа на Лестър Юри Тилеманс.

Грималдо се присъедини към Бенфика от академията на Барселона през 2016 година. Оттогава той има 247 мача за „лисабонските орли“, отбелязвайки 19 гола и записвайки 50 асистенции.