Английският национал Деклан Райс вече може да се счита за сигурно ново попълнение на вицешампиона Арсенал, пише Sky Sports. Полузащитникът на Уест Хем Юнайтед ще струва на „артилеристите“ рекордните за клуба 100 + 5 милиона паунда.

Райс отдавна е договорил личните си условия, а и двата тима са стиснали ръце за сделката. Очаква се полузащитникът да се присъедини към новия си отбор преди „топчиите“ да отлетят за САЩ за предсезонното си турне в неделя.  

До момента английският национал се считаше за цел и на шампиона Манчестър Сити, но Арсенал е беше по-настоятелен.  

В същото време лондончани са много близо и до трансфера на защитника Юриен Тимбер и дори може да бъде в състава за приятелския мач срещу Нюрнберг още този четвъртък. Бранителят премина медицинските си прегледи, а Арсенал ще плати на Аякс 38 милиона паунда, а в момента се оформя документацията за дългосрочен договор. „Артилеристите“ ще платят 34 милиона паунда накуп за Тимбер, а останалата сума ще бъде под  формата на бонуси.

Тимбер се подвизава като десен бек, на която в тима на Микел Артета играе Бенджамин Уайт през миналия сезон, но нидерландецът може да играе и като централен защитник. Интерес към него дълго време имаше и от Манчестър Юнайтед.