Арсенал изглежда най-накрая се приближава до трансфер на Михайло Мудрик, въпреки че крилото отпътува с Шахтьор Донецк за зимната подготовка на тима. Лондончани продължават преговорите за украинското крило вече няколко седмици. Той цел №1 на „артилеристите“, след като стана ясно, че Челси е близо до привличането на Жоао Феликс под наем от Атлетико Мадрид.

Сега трансферният гуру Фабрицио Романо предложи актуална информация за ситуацията и намекна, че цената остава основният проблем.

„Бордът на Арсенал винаги е смятал Мудрик за приоритетна цел за януари, днес се проведоха директни преговори с Шахтьор, тъй като Жоао ще се присъедини към Челси. Сделката все още не е на финален етап. Сумата все още се обсъжда. Мудрик разглежда Арсенал като свой приоритет, като това никога не е било под съмнение“, написа италианският журналист в Twitter.

Foot Mercato също потвърждава новината, като пишат, че „Шахтьор и Арсенал се приближават към споразумение за Михайло Мудрик“.

Арсенал вече прати оферта на стойност от 70 милиона евро, която обаче беше отказана, тъй като от Шахтьор искат близо 100 милиона евро за украинската звезда. Спортният директор на Шахтьор - Карло Николини, дори намекна, че Манчестър Юнайтед, който плати подобна сума на Аякс за Антони, е виновен за дългите преговори, тъй като Мудрик е „по-добър“ от бразилеца.

Този сезон той изигра 18 мача, в които отбеляза 10 гола и даде 8 асистенции. Михаил има и осем мача в националния отбор на Украйна.