Нападателят на Уест Хем Марко Арнаутович е съвсем близо до трансфер в китайския Шанхай СИПГ, след като премина медицинските тестове успешно. По-рано двата клуба постигнаха договорка относно трансферната сума, която ще бъде 25 милиона евро.

Австрийският национал искаше трансфер в Китай още през януари, но тогава това му бе отказано от ръководството на "чуковете", но в началото на тази седмица той подаде втора молба за трансфер. Този път лондончани склониха да се разделят със своя играч и през следващия сезон той ще играе в китайската Суперлига.

30-годишният Арнаутович вкара 21 гола в 59 мача във Висшата лига за Уест Хем през последните два сезона и бе любимец на феновете на тима, но си навлече гнева, както на хората от клуба, така и на привържениците, с откритото си желание да напусне.

Арнаутович е третият нападател, който напуска Уест Хем това лято, като "чуковете" вече се разделиха с Лукас Перес и Анди Керъл, а почти сигурно мексиканският национал Хавиер Ернандес също ще си тръгне от клуба. /БГНЕС