Звездата на Манчестър Сити - Бернардо Силва, е получил предложение за заплата от 800 000 британски лири на седмица, ако смени „гражданите“ със Саудитска Арабия, твърди Daily Star. 28-годишният португалец има още две години от настоящия си договор с английския шампион, според който прибира по 150 000 паунда на седмица, а мениджърът Хосеп Гуардиола иска да го задържи.

Смята се, че от „Етихад“ вече са отхвърлили сериозна оферта от френския шампион Пари Сен Жермен, след като преди това отказаха и на Барселона. „Камп Ноу“ беше предпочитаната дестинация на Силва, но цената му от 60 милиона паунда насочи вниманието на каталунците към вече бившия му съотборник Илкай Гюндоган, който беше привлечен като свободен агент в Каталуния.

Както и при друг играч на Сити - Рияд Марез, който е следен от Ал Итихад, от Саудитска Арбаия са готови да му предложат огромна заплата ще бъде пет пъти по-голяма от тази на „Етихад“, а също така за неговите права ще бъдат платени на „гражданите“ 70 милиона паунда.

Силва имаше жизненоважната роля в доминацията на Сити, който спечели требъл през миналия сезон, но футболистът дори не е сред десетте най-добре платени играчи в отбора- Той е наравно с почти всички резерви в клуба, като Калвин Филипс.

Въпреки че самоличността на саудитския клуб, който се интересува от Бернардо, все още не е потвърдена, се смята, че става дума за Ал Хилал.