Българският полузащитник Георги Костадинов изигра отново силни 90 минути, а неговият тим АПОЕЛ Никозия излезе еднолично на върха в кипърското първенство след успех с 3:1 над АЕЗ Закакиу у дома. "Жълто-сините" дръпнаха с 32 точки на върха, възползвайки се от поражението на шампиона Арис Лимасол с 1:2 при гостуването на АЕК Ларнака, който остана на 3 след тях. Пафос може да се изравни с тима на Костадинов, ако спечели гостуването на Кармиотиса. 29 пункта има Арис, който може да бъде застигнат от Омония, която преди визитата на Неа Саламина има 26.

АПОЕЛ доминираше преди почивката и поведе с гол на Лукас Вияфанес в 38-ата минута. Но секунди преди последната свирка на съдията за първата част новаците от Закакиу изравниха чрез звездата си Кириякос Антониу, който се разписа с глава. В първите 15-20 минути на второто полувреме трудно намираше ритъма си, въпреки владеенето на топката. В тези моменти българският дефанзивен халф пресече две много опасни контраатаки, като при единия случай направи хирургически точен шпагат в краката на хърватина Мартин Шлогар.

В 67-ата минута грузинецът Георгий Квилитая свали топката на Маркиньос, след като преди това Костадинов я беше отнел и направил спринт през центъра. Маркиньос се освободи от един защитник и вкара във вратата на Игал Бекер. В добавеното време дойде ред и на Далсио да вкара, засичайки центриране на резервата Диомерси Ндонгала.