Клубовете от Саудитска Арабия изкушиха няколко от звездите в Европа да заиграят в местното първенство. През зимата това стори Кристиано Роналдо, който подписа с Ал Насър. Шампионът от последното първенство Ал Итихад привлече Карим Бензема и Нголо Канте. Рубен Невеш и Калиду Кулибали преминаха в Ал Хилал, а Ал Ахли уреди Едуар Менди. 

Ал Насър е близо до привличането на Хаким Зиеш и Марсело Брозович, но изглежда, че няма да се задоволи само с тях. 

Грандът от Рияд иска да се подсили и със звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, твърди журналистът Санти Ауна от Footmercato. Нападателят има откупна клауза в размер на 25 млн. евро, които няма да са проблем за арабския клуб. 

Информацията гласи още, че част от ръководството на Ал Насър е провело среща с представители на Гризман в Лондон, за да проучи при какви условия може да привлече французина. Атлетико Мадрид изпитва сериозни икономически затруднения и освобождаване от голямата заплата на Гризман би било добра новина за шефовете на "дюшекчиите". 

32-годишният нападател направи страхотен сезон с екипа на Атлетико. В 38 мача в Ла Лига той вкара 15 гола и направи 17 асистенции. За да се стигне до трансфер от Ал Насър ще трябва да го убедят да стегне куфарите за Саудитска Арабия.