Женският национален отбор на Англия победи с 1:0 Дания на Световното първенство по футбол. В първия си мач „лъвиците“ надделяха със същия резултат над Хаити. Лоурън Джеймс отбеляза единственото попадение още в 6-ата минута с техничен удар от границата наказателното поле.
 
С този успех Англия може да си гарантира място в елиминациите кръг преди края на груповата фаза. За да се случи това, Хаити трябва да вземе поне точка срещу Китай в другия мач от Група D, който ще се изиграе малко по-късно днес. Датчанките, които в първия кръг победиха Китай, ще се борят за своето класиране в двубоя с Хаити.
 
Англия доминираше сериозно през по-голямата част от двубоя, но отново не успя да стигне до повече от един гол. А в края на срещата отборът трябваше да трепери, защото беше подложен на натиск. В 87-ата минута Дания бе близо до изравнително попадение, но удар на Амали Вансгор с глава срещна гредата.
 
Неприятната новина за Англия в този мач бе тежката контузия на халфа на Барселона - Кийра Уолш, която напусна на носилка и сълзи в очите.