Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, разкри, че звездата и капитан на тима Карим Бензема ще остане в отбора и през следващия сезон.

„Дали ще подпишем с нападател? Бензема е нашата деветка. Той играеше добре в началото на сезона и ще го прави по същия начин и другия сезон. Трябва да имаме предвид възрастта, но и това, което носи на тима“, обясни специалистът.

„Бензема и Милитао дойдоха при нас, защото вярваме, че могат да играят във финала. Ще тренират днес с нас и ще преценим“, каза още треньорът.

Анчелоти и коментира предстоящия финал на Световното клубно първенство.

„Реал уважава всички финали, това е голямо предизвикателство за нас. Този, който спечели утре, ще бъде световен шампион. Имаме огромно желание ние да спечелим титлата, защото това ще ни даде голяма увереност. Това е моят шести финал за 40 години, а е финал, който се случва рядко в живота на човек“, каза той.

27 снимки

„Ал Хилал е добър отбор, който има индивидуални качества, много национали на Саудитска Арабия. Някои от тях имат опит в Европа. Победиха Фламенго и е отбор, който уважаваме. Рядко можем да играем такъв мач“, сигурен е треньорът.

„Изправих се срещу Рамон Диас (б. р. - треньора на Ал Хилал) преди 40 години, когато играеше в Наполи, а аз в Рома. Спомням си, че вкара страхотен гол, беше здарв нападател, с качества и присъствие в наказателното поле. Остави добри впечатления във всички отбори. Сега е първи път, когато ще се срешщнам като треньори“, спомня си Анчелоти.

„Винаги е трудно да избера кой да играе. Имаме петима резерви и това е предимство. Може да се промени динамиката на мача с резервите. Така стана в Шампионската лига“, каза специалистът.

БТА / BTA
34 снимки

Анчелоти коментира и появилата се информация, че ще поеме националния тим на Бразилия.

„Имам договор с Реал до 2024 година. Не знам какво говорят в Бразилия“, заяви наставникът.

„За Винисиус и Родриго продължавам да казвам същото - ако има проблем, трябва да се намери решение. Не сме глупаци. Надявам се Родриго да продължава да вкарва важни голове“, завърши Карло Анчелоти.