Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо непрекъснато е свързван с изхода на „Олд Трафорд“ и изглежда, че американската МЛС може да бъде неговата следваща дестинация.

Португалската звезда беше замесен в спор със старши треньора Ерик тен Хаг по време на победата на Юнайтед с 2:0 у дома срещу Тотнъм. Той демонстративно се насочи по тунела в 89-ата минута, след като отказа да влезе като смяна. Впоследствие той беше отстранен от първия отбор за дербито с Челси (1:1), но се завърна пред седмицата и се очаква дори да стартира срещу молдовския Шериф Тираспол в Лига Европа от 22:00 часа.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Все още обаче Кристиано може да напусне Юнайтед в близко бъдеще и, въпреки че иска да играе в Шампионската лига, може да се наложи вместо това да замине зад Океана в МЛС. „Sun“ пише, че  Роналдо е заинтригуван от тази възможност.

Съобщава се, че има три отбора, които са силно заинтересовани от възможността да привлекат на португалската звезда – става дума за ФК Лос Анджелис, където играе бившият му съотборник в Реал Мадрид Гарет Бейл, Интер Маями на Дейвид Бекъм и Лос Анджелис Галакси.

Подобен трансфер обаче ще може да стане факт през идното лято, тъй като Юнайтед не мисли за раздяла с Роналдо през зимата, допълва информацията. Настоящият договор на португалеца изтича в края на настоящия сезон, така че той може да премине в МЛС като свободен агент.