Стражът на Ливърпул Алисон Бекер неистово желае отборът му да спечели за пръв път Световното клубно първенство. Английският тим е играл три пъти на този турнир, но и трите пъти се проваля в опитите си да вземе турнира.

Именно това остава и единственият трофей, който липсва във витрината на шесткратния европейски клубен първенец, а Алисон, който ще играе срещу сънародниците си от Фламенго, довери, че турнирът е с особена важност за него.

„Когато бях на 14 години, бившият ми клуб Интернасионал спечели Световното клубно първенство през 2006-а година, а аз гледах като фен”, каза националът на Бразилия.

„Бях много развълнуван по това време и започнах да мечтая. Сега съм тук и смятам това като изключителна възможност да станем шампиони с Ливърпул. Трябва да мислим по този начин. Важно е да градим история и да запишем имената си като първите футболисти, донесли тази купа на Ливърпул. Усеща се и как Фламенго иска да спечели. Те имаха повече от 10 хиляди фена във вторник за полуфинала и значи много за тях, както и за нас – искаме да спечелим. Това обичам да правя, да играя футбол в тези големи моменти”, завърши №1 в Ливърпул.