На този ден през 1999-а година фенът на Цървена звезда Александър Радович беше убит, след като фенове на Партизан изстреляха сигнална ракета от южната трибуна на стадиона си, която уцели 17-годишния младеж от Опово в гостуващата трибуна.

Тогава се игра 113-ото вечно дерби на Събрия, а „гробарите“ стигнаха до успеха с 2:0 след попадения на бившия треньор на ЦСКА – Саша Илич и Матея Кежман. Въпреки това, победата беше помрачена от голямата трагедия на стадион ЮНА.

Феновете на Партизан изстреляха множество ракети към трибуната с гости и за съжаление една се озова в гърдите на тогава 17-годишния Радович.

Той се свлича на земята, а когато линейката пристига пред трибуната, той вече беше мъртъв, макар да имаше спекулации, че е починал на улицата пред стадиона. Виновните за изстрелването от Партизан получиха присъди от 8 до 23 месеца затвор, а управителят на стадиона на Партизан е бил уволнен, след като е знаел за внасянето на множеството внесени ракети на съоръжението.

Известен факт е, че през последните издания на родното дерби между ЦСКА и Левски, то феновете на двата отбора често се обстрелват с ракетите, но за огромен късмет няма тежко ранени към този момент. Отборите пък получават люти глоби от ДК към футболния съюз у нас.