Нападателят на Тотнъм – Ричарлисон, е бил обект на късен интерес от страна на Ал Итихад в последния ден от трансферния прозорец в Саудитска Арабия, след като стана ясно, че клубът от Джеда няма да успее да привлече Мохамед Салах, пише The Telegraph.

Ал Итихад изпрати оферта от 150 милиона паунда за Салах, която обаче беше отхвърлена от Ливърпул седмица преди крайния срок. По тази причина арабският клуб е погледнал към алтернативни опции и е определил Ричарлисон като основна цел.

След разговори чрез посредници за бразилския нападател, който стартира за своята страна срещу Боливия в квалификация за Световното първенство, сделката така и не се осъществи, след като крайният срок изтече в четвъртък вечерта.

Интересът към Ричарлисон обаче е още едно доказателство за амбицията на клубовете от саудитската професионална лига да привлекат най-големите имена в света в Близкия изток. 26-годишният нападател игра на Световното първенство с Бразилия в Катар миналата година и е първи избор за върха на атаката.