Саудитският Ал Итихад се е насочил към пореден футболист на Ливърпул. След като привлече полузащитника Фабиньо, сега отборът на Нуно Еспирито Санто има желание да вземе и голмайсторът на „червените“ - Мохамед Салах.

Най-новото име обаче е това ва защитника Джо Гомес и базираният в Джеда тим е готов да направи сериозна оферта, пише Daily Mail. Гомес иска повече игрово време през този сезон, след като се бореше да задържи титулярното си място заради поредица от контузии през последните години.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Досега, както все още е случаят със Салах, не е имало официално предложение към Ливърпул за защитника, въпреки че неговите представители са наясно с интереса. И тъй като Уест Хем Юнайтед също проявява интерес към Гомес, мениджърът Юрген Клоп може да бъде принуден да отблъсне оферта за единствения играч, останал на „Анфийлд“ от момента, в който пое мърсисайдци през 2015-а година.

Централният защитник беше редовен играч под ръководството на Клоп заедно с Върджил ван Дайк, но изпитваше затруднения през миналия сезон, което го принуди да обмисли бъдещето си, особено след като това му костваше място в английския национален отбор.

26-годишният Гомес в момента се смята за четвърти избор на Клоп след Върджил ван Дайк, Ибрахима Конате и Жоел Матип на „Анфийлд“, но нидерландецът ще бъде наказан за мача през уикенда срещу Астън Вила, докато Конате е с контузия и германският мениджър не може да си позволи да остави защитник да напусне.