Тимът от Саудитска Арабия - Ал Итихад, е възобновил интереса си към нападателя на Ливърпул Мохамед Салах, твърди The Athletic, но на този етап не е ясно дали сделката за 31-годишния футболист ще се материализира.

Агентът на Салах отхвърли подобни информации в началото на август, свързващи египетския национал с преминаване в арабския клуб. Тогава той написа следното: „Ако смятахме да напуснем Ливърпул тази година, нямаше да подновим договора миналото лято. Мохамед остава отдаден на Ливърпул”.

Салах подписа нов тригодишен договор миналото лято, с което се превърна в най-добре платеният играч в историята на клуба с около 350 000 паунда на седмица.

Ливърпул вече загуби двама опитни играчи в посока Саудитска Арабия това лято. Бившият капитан Джордан Хендерсън се премести в Ал Етифак за 12 милиона паунда, преди Фабиньо да премине именно в Ал Итихад за 40 милиона паунда.

Френското издание SportsZone написа по-рано днес, че египетският национал дори е договорил личните си условия с Ал Итихад. Съобщава се, че нападателят е готов да подпише тригодишен договор на обща стойност 240 милиона долара, с което ще изпревари Кристиано Роналдо, който получава 200 милиона на година в Ал Насър. Смята се, че саудитите са подготвили оферта към Ливърпул на стойност от 100 милиона евро.

SportsZone допълва обаче, че Салах няма да притиска клуба да го продаде. Вместо това египтянинът е готов да остане на „Анфийлд“, като всичко ще зависи от решението на Ливърпул.