Саудитският Ал Итихад подготвя нова сериозна оферта за голмайстора на Ливърпул Мохамед Салах през лятото, твърди TEAMtalk. Отборът от Джеда, който завърши на разочароващото пето място в местното първенство през миналия сезон, ще иска да си намери и нов треньор, след като се очаква Марсело Гаярдо да напусне.

Шефовете на клуба, обаче, продължават да търсят новото голямо име за отбора, като от Ал Итихад са изготвили списък от трима играчи, с които да подсилят атаката си. Смята се, че това са Салах, Хюн-мин Сон от Тотнъм Хотспър и Федерико Киеза от Ювентус в краен случай.

TEAMtalk разкрива, че Ал Итихад планира да направи нова голяма оферта за Салах, който бе искан още преди година, но тогава той реши да остане в Ливърпул. Саудитците, обаче, все още го смятат за основната си цел и вярват, че напускането на Юрген Клоп и смяната му с Арне Слот може да улесни подобен трансфер. Салах има договор с мърсисайдци до лятото на 2025-а година и все още не е ясно дали ще го поднови.

От Ал Итихад са готови и с резервен вариант в лицето на южнокорейската звезда Сон, който е следен и от турския гранд Фенербахче. Неговият договор, по подобие на Салах, също изтича след година, но „шпорите“ са оптимисти, че ще го задържат с нов такъв.