Нидерландският шампион Аякс отново ще се опита да си върне крилото Хаким Зиеш. Амстердамци вече направиха подобен ход през миналото лято, но тогава не успяха да се разберат с Челси относно условията по сделката. От „Йохан Кройф Арена“ обаче не са се отказали от мароканеца и ще пробват отново да го привлекат през идното лято, пише Daily Express.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Макар да се представи изключително силно с екипа на Мароко на Световното първенство в Катар, Зиеш продължава да изпитва трудности да си спечели титулярно място в Челси под ръководството на Греъм Потър. През този сезон той има 19 мача на сметката си, в които е направил 1 асистенция. 29-годишният играч е все по-недоволен от статута си на резерва в отбора и почти сигурно ще настоява за трансфер през лятото, още повече, че той с радост би се завърнал в Аякс, където все още пазят топли чувства към него.

Преди да премине в Челси за 40 милиона евро, Зиеш направи страхотна кариера в Аякс, където прекара 4 години и записа 165 мача, 49 гола и 81 асистенции. С тима от Амстердам той спечели една купа и една титла на Нидерландия, а през 2018-а година бе определен за Играч на сезона в местната Ередивизи.