Отборите на Аякс и ПСВ злизат в директен сблъсък за първото място в Ередивизие. Двубоят от 13-ия кръг на нидерландския шампионат започва в 17:45 и ще бъде излъчван пряко в ефира на MAX Sport 2.


Аякс се намира на първото място с 28 точки, докато ПСВ заема втората позиция в шампионата с една точка по-малко, но мач повече. И все пак отборът на Рууд ван Нистелрой ще се изкачи на върха при победа в най-голямото дерби за сезона.

Пред Алфред Шрьодер има сериозни кадрови проблеми, а той ще се надява тимът му да вземе четвърта поредна победа в първенството тази вечер и да дръпне още повече на върха. Аякс надви и Рейнджърс като гост с 3:1 през изминалата седмица и без проблеми си гарантира третото място в групата от Шампионска лига. 

За домакините няма да вземат участие Мохамед Ихатарен, Чарли Сетфорд и Аксел Донген, които са трайно контузени. 

За гостите проблемите са още по-сериозни. Нистелрой няма да може да разчита на Оливие Боскагли, Исмаел Сайбари, а под въпрос остава и Ибрахим Сангаре, който изпусна мача с Бодьо/Глимт в Лига Европа заради заболяване. Ситуацията около Марко ван Гинкел също остава неясна.

Главен съдия на мача ще бъде Дани Макели.