Новият адвокат на жената в центъра на предполагаем скандал за изнасилване с участието на Неймар обмисля оттегляне от случая, ако клиентката му не предостави допълнителни доказателства, съобщава бразилският новинарски сайт Г1.

По-рано тази седмица Данило Гарсия Андраде пое делото срещу Н. Т. Мендес Де Суза и поиска да види съдържанието на 7-минутното видео, заснето по време на втората среща на модела с бразилската звезда в Париж.

Де Суза настоява, че записът, от който няколко секунди изтекоха в социалните медии, включва убедителни доказателства. Той е част от показанията, които тя предостави на бразилската полиция в петък.

Снимките са заснети на таблетно устройство, което е било откраднато, според нея, но собствениците на сградата, в която живее, отрекоха твърденията за влизане с взлом.

Според Г1, тя твърди също, че притежава други доказателства, държани в сейф.

Предишните адвокати на Де Суза се оттеглиха от делото, защото първоначално тя бе подала жалба за физическо насилие, а не за изнасилване.

Нейните показания бяха дадени ден след като Неймар се яви в полицейското управление в Рио де Жанейро, седнал в инвалидна количка заради нараняване на глезена в сряда срещу Катар, който го изключи от тазгодишната Копа Америка. /БГНЕС