Роберто Манчини може и да се е доказал като добър специалист в света на футбола, но явно не така смята един от бившите му възпитаници по време на престоя му в Манчестър Сити. Става въпрос за Емануел Адебайор. 

Тогоанецът, който в четвъртък ще се изправи срещу Лудогорец в Лига Европа с екипа на Истанбул Башакшехир, определи бившия си наставник при "гражданите" като "слаб треньор". И даде примери за твърдението си. 

"Роберто Манчини беше голям футболист, но е слаб треньор. Той нямаше контрол над съблекалнята ни. Ядосваше постоянно 25 души в нея. Какво е спечелил той досега? Едно голямо нищо! Дай му само да харчи пари!"

"Във всеки клуб, в който отива, купува 40 играчи. В Интер беше оставил на Жозе Моуриньо 40 чужденци от различни държави. Когато аз бях в Сити, той купи Серхио Агуеро, Карлос Тевес, Марио Балотели и Един Джеко. Така станахме петима страхотни нападатели."

"Бях готов да си тръгна, но той ми обяви, че трябва да остана, имал нужда от мен. Играех, вкарвах, после ме оставяше извън състава. С играчите си говорехме и никой не искаше да играе повече за него", заяви Адебайор.