Кристиано се присъедини към Ал-Насър в края на декември, след като прекрати договора с Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие. Съобщава се, че португалският нападател стана най-добре платеният играч в света, след като подписа със саудитския клуб, но пристигането му означаваше, че един международен играч от отбора трябваше да бъде пожертван.

Капитанът на Камерун Винсънт Абубакар, който имаше още шест месеца от договора си, беше човекът, който трябваше да напусне, но той каза, че Роналдо се е опитал да го убеди да остане в Ал-Наср. Нападателят в крайна сметка остана "твърд" в решението си, тъй като вече имаше предложение на масата от турския Бешикташ.

"Поговорихме малко и неговото (на Кристиано) мнение беше, че иска да остана, казах му "не", че ще напусна по семейни причини. Той ме попита къде е семейството ми, аз му отвърнах, че са във Франция и затова предпочитам да отида в Турция, по-близо е.

И той ми каза "по-добре е, ако семейството ти е много далеч, по-сложно е". Бях твърд, исках да напусна. Имах оферти, включително една от Бешикташ. Искаха да остана до края на сезона. Казах "не", честно господин президент, предпочитам да напусна. Беше малко сложно, но най-накрая ми позволиха да си отида.

Тръгнах си малко ядосан, защото не беше лесно. Когато Кристиано пристигна, треньорът Руди Гарсия ме извика в кабинета си и ми каза, че обикновено международен играч трябва да напусне, или съм аз, или Джалолидин Машарипов от Узбекистан. Жалко!", сподели Абубакар.

Абубакар вкара два гола на Световното първенство през 2022 г. с Камерун, включително попадение срещу Бразилия, но не успя да попречи на "селесао" да излезе от груповата фаза.