Бранителят на Тулуза и националния тим на Буркина Фасо Стийв Яго определено знае как да привлече погледите към себе си. Лошото за него е, че той го стори със съвсем нефутболни прийоми.

По време на решаващата квалификация срещу Ботсвана за Купата на Африканските нации Яго изтърва нервите си и буквално просна в нокаут съперников играч. Резултатът в срещата бе 1:1 към онзи моменти и заплашваше Буркина Фасо с елиминация. Затова когато Ботсвана поде контраатака в добавеното време Яго действа твърдо срещу противниковия играч, а острото единоборство породи реплики между двамата. Изнервеният бранител очевидно не бе в настроение и с дясно кроше свали другия на земята.

Естествено защитникът веднага получи червен картон, докато неговата жертва трябваше да получи медицинска помощ и напусна терена на носилка. Забавянето на срещата се оказа добре дошло за Буркина Фасо, който вкара в продълженията и взе важна победа с 2:1.

Трябва да се отбележи, че преди случката с Яго, тимът на Ботсвана бе останал с 9 души на терена заради 2 червени картона.