В истинско зрелище се превърна дербито от 4-та дивизия в Румъния между отборите на КСА Стяуа и Академия Рапид (Букурещ). Дербито се игра на националния стадион в римънската столица и бе наблюдавано от повече от 36 000 зрители.

Двубоят не премина и без инциденти. Феновете на двата тима си спретнаха здраво меле, в което мнозина пострадаха сериозно. Стигна се дори до използването на сълзотворен газ, за да бъдат укротени страстите.

След края на мача, който бе спечелен от Академия Рапид с 3:1, стана ясно, че причина за боя и инцидентите е било знаме, на което е била изписана абревиатурата FCSB. Както е известно с това прозвище в момента в румънския елит се подвизава тимът на Джиджи Бекали, който до преди няколко години се казваше Стяуа Букурещ.

Новосформираният преди известно време КСА Стяуа, който започна от най-долните дивизии на Румъния, използва логото и цветовете на легендарния Стяуа Букурещ и претендира за негов наследник. В същото време тимът на Академия пък е наследник на трикратния местен шампион Рапид Букурещ.