Роднините на починалата аржентинска легенда Диего Марадона са с претенции за наследството, съобщава The Sun. Става въпрос за най-малко 16 души, които искат от богатството , което се оценява на над 40 милиона евро. Говорим за банковите сметки на Марадона в Аржентина, Швейцария и Дубай, както и за автомобилен парк и луксозни недвижими имоти по целия свят.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Марадона има пет официални деца, още седем души кандидатстват за този статут. Освен това четири от сестрите му се включиха в борбата за наследството на футболиста. Според аржентинския закон при липса на завещание всички наследници имат равни права на наследяване, включително деца, за съществуването на които починалият не е знаел. Ако успеят да докажат факта на родство, те ще имат същите наследствени права като официално признатите.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

"Войната за парите на Марадона няма да бъде просто съперничество, а истинско световно първенство", коментира пред The Sun източник от Буенос Айрес.

Марадона почина на 25 ноември от инфаркт на 60-годишна възраст. Предварителният доклад за аутопсията разкрива, че бившият играч на националния отбор на Аржентина е имал остър белодробен оток поради хронична сърдечна недостатъчност.