Много е вероятно днес опитният наставник Фабио Капело да бъде уволнен от треньорския пост в Дзянсу Сунинг. Специалистът, който през зимата загуби с 0:8 от родния ЦСКА в контролен мач, записа 2 поражение в първите си три мача от китайската Суперлига.

Както е известно, клубът се притежава от „Сунин Груп” – същата групировка, която притежава Интер. Босовете назначиха Капело през миналия сезон, в който отборът финишира на незавидното 12-о място. От 71-годишния бивш треньор на Милан, Рома и Ювентус се очакваше да вкара отбора отново в битката за титлата.

Още в част от подготвителните мачове лъсна дисбаланса в отбора на Капело, а слабият старт на кампанията отново завари Дзянсу на 12-ото място. Очевидно босовете не са склонни да отпуснат още време на специалиста, тъй като при продължаване на лошата поредица твърде рано през кампанията могат да загубят всякакви шансове за местата в челото.

Според част от китайските медии решението за уволнението на Капело вече е взето и се чака единствено публичното му оповестяване.

Само преди 10 дни Дзянсу Сунин загуи с 1:4 от Чунцин Дандай Лифан.