Купата на Африканските нации започва в Габон, а вниманието ще бъде съсредоточено върху големите звезди, като Рияд Марез, Пиер-Емерик Обамеянг. Отсъствието на Яя Туре и Самюел Ето'о не трябва да си проличи или поне такива са заявките.

Пиер-Емерик Обамеянг. Надеждите на домакините от Габон са свързани с техния голям лидер. 27-годишният футболист трябва да поведе отбора. Обамеянг се намира в много добра форма, а надеждите са за финал на Габон.

Емануел Адебайор. Той продължава да е без отбор, но сега е времето да покаже лидерските си качества с националния отбор на Того на Купата на Африканските нации.

Винсънт Абубакар. Ерата на Ето'о в Камерун приключи. Абубакар е посочен за новия лидер на отбора и настъпи времето да се докаже.

Аймен Абденур. Лидерът на защитата на Тунис имаше труден период във Валенсия, но възвръща формата си.

Андре Аю. Той е човекът, който трябва да поведе Гана не само към големия финал, но и към футболния връх на Африка.

Седрик Бакамбу. Нападателят е основният аргумент за отбора на Д.Р. Конго.

Уилфред Заха. Той избра националния отбор на Кот Д'Ивоар пред възможността да играе за Англия. Той се намира в много добра форма и се очаква да поеме водещата роля в отбора, след като Яя Туре се оттегли.

Рияд Марез. Най-добрият футболист на Африка е амбициран да спечели шампионската титла с Алжир. Повечето погледи ще бъдат вперени в него след силния изминал сезон в Премиършип, след като бе в основата на успеха на Лестър.

Садио Мане. Атаката на Сенегал зависи от неговото представяне. Той ще бъде барометърът за своя отбор.

Мохамед Салах. Египет няма много звезди в своя състав, заради което не е поставен сред големите фаворити. „Фараоните“ ще се оповават на Салах.

Хакин Зийех. Мароко оповава своите надежди на 23-годишния футболист на Аякс.