В часовете преди финалния мач от Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и Флуминензе аржентинските фенове направиха Рио де Жанейро свой град. В бразилския мегаполис се изсипаха приблизително 100 хиляди привърженици на аржентинския колос, което наостри до краен предел вниманието на органите на реда.

Именно огромния брой хора от Аржентина принуди властите да помислят дали двубоя на „Маракана“ да се играе пред празни трибуни, ала от КОНМЕБОЛ категорично отхвърлиха тази възможност за най-големия мач през годината в Южна Америка. Хилядите фенове на Бока се стекоха по улиците на Рио, а крайната точка беше популярния плаж Копакабана. Именно там те сътвориха запомнящите се сцени и огласиха града със своите песни и синьо-жълти цветове.

Освен финала, през уикенда в Рио има концерт на легендарните Ред Хот Чили Пепърс. На стадион "Маракана" ще има 90 хиляди човека, като са предоставени по 35 хиляди на всеки клуб за свободна продажба и те бързо бяха изкупени. Останалите 20 хиляди билета са пуснати в часовете преди срещата в Рио, а на черно стойността на един стига 1300 щатски долара.

Ключовият мач е тази вечер от 22,00 часа българско време.