По футболните стадиони сме виждали най-различни хореографии. Факли, огньове, подпалващи дори цели стадиони като тези на гръцките ПАОК и Арис. Бесни фенове с конфети и гирлянди по южноамериканските стадиони.

Но кои хореографии са най-оригиналните? Трудна работа. Нека да се опитаме да направим Топ 10 на най-оригиналните хрумвания, като се пробваме да обхванем повече континенти. А че има и много други подобни - безспорно.

И все пак:

10 Фърст Виена ФК - Нека да уважим този малък австрийски клуб от Източната регионална лига и неговите фенове, пресъздали компютърната игра "Супер Марио" на стадиона.

9 ФК Копенхаген - Столично дерби в Дания и оригинално хрумване за привържениците на ФК Копенхаген в мача срещу Брьондби през 2014 година.

8 Борусия Дортмунд - "Жълтата стена" е световноизвестна. Борусия Дортмунд и неговите фенове с тяхната хореография в мача срещу Малага в ШЛ през 2013 г. 

7 Динамо Дрезден - Вижте подготовката и занасянето на стадиона на най-голямото знаме на света, което покрива изцяло трибуните на арената на втородивизионния немски тим.

6 Росарио Сентрал - А ето го и завършеният вариант, само че в аржентинско изпълнение. Росарио Сентрал в дербито наскоро срещу Нюелс Олд Бойс и тяхното 500-метрово знаме, което остава открита само централната трибуна.

5 Бешикташ - Това всъщност не е хореография, но е оригинално. Традиционното изпълнение на феновете на Бешикташ. Тарторът казва "шш-тт", брои се "едно-две-три" и феновете започват да скандират: "Бешикташ, Бешикташ".

4 Легия - УЕФА нарочи полския тим и се знае кой ще плати глобата от 35 000 евро за това прасе с вратовръзка...

3 Южнокорейски фенове - Простете, но не знаем на кои отбори са привърженици. Става дума за младежи, които подкрепят своите съученици ето по този начин. С желязна и типично азиатска дисциплина. Наподобяват техните севернокорейски братя с огромните им фонове, пресъздадени от хора. Само, че при Ким Чен Ун не става дума за футболен мач, а за показно държавно събитие за пред света и след много  тренировки. А на юг от Панминджон все пак говорим за аматьори. Макар и много класни фенове-аматьори.

2  Динамо Дрезден - Единственият отбор, чиито фенове попадат два пъти в класацията ни. Протестът срещу Германския футболен съюз на дрезденските фенове при гостуването на Карлсруе - с военни униформи и маршировка. И скандиране: "Източна, Източна Германия".

1 Динамо Букурещ - И пак Динамо, само че от Букурещ. След дълги колебания решихме да връчим златните медали на неговите фенове. Заради находчивостта, направо наглостта и смелостта да изпишат на целия сектор "В" на "Арена Национала" "Само Динамо". Но не на мач на техните любимци, а на двубой от Шампионската лига през 2016 година. В него домакинът се казва Стяуа, а гостът Манчестър Сити. Няма такъв саботаж! Саботаж номер 1 на всички времена във футбола срещу вечния съперник...