Американският актьор и носител на Оскар Матю Макконъхи вече е горд собственик на футболен клуб. Холивудската звезда се сдоби с част от ФК Остин, който ще започне да се състезава в Мейджър Лийг Сокър от 2021 година.

Т.нар. компания-майка обяви, че дял от отбора вече има и суперзвездата Матю Макконъхи. Той се превърща в поредния инвеститор, който ще подпомогне бъдещата дейност на отбора.

През 2021 година ще бъде открит и стадионът на Остин, който ще е за 20 500 хиляди зрители. Клубът е един от четирите тима, които ще се присъединят към МЛС в следващите сезони, за да се увеличи шампионатът.

 „ФК Остин е повече от качествена инвестиция ЗА Остин, това е качествена инвестиция В Остин”, заяви именитият актьор по повод решението си.

„Най-разнообразната и безгранична игра в света сега идва в един от най-мултикултурните, креативни и разнообразни градове в света. ФК Остин е инвестиция в културата и бъдещето на нашия град”, добави още 49-годишният Матю Макконъхи.

Носителят на Оскар е родом от град Остин в Тексас. Той е един от най-разпознаваемите и популярни актьори в Холивуд, направил незабравими роли в  "Контакт", "Интерстелар", „Истински детектив”, „Адвокатът с Линкълна” и много други.

Матю Макконъхи може да бъде забелязан и по стадионите и трибуните. Той се е появявал на мачове от НБА, НФЛ, на голф, бейзбол, както и по време на Олимпиадата в Рио, когато бурно аплодираше националния тим по плуване на САЩ.