Сър Алекс Фъргюсън и Майкъл Оуен са добре познати любители на конния спорт, но не са единствените във футболните среди.

Кои са най-известните имена, любители на конете и конните състезания?

От Сър Алекс до Томас Мюлер и още интересни факти:

Сър Алекс Фъргюсън

Може би най-известният пример за връзката между футбола и конните състезания във Великобритания. Фъргюсън е съсобственик на коня Скалата на Гибралтар,което му навлече и някои проблеми преди години.

Серхио Рамос

Футболистът на Реал Мадрид също е популярен любител на конете. Той дори създаде ферма за коне край Севлия и дори е пускал някои от конете, които отглежда в различни състезания.

Диего Марадона

Не е изненада, че сред любимите забавления на футболната легенда са именно конните надбягвания.

Клаудио Писаро

Интересен факт е, че Клаудио Писаро и Джоуи Бартън бяха съсобственици на кон, наречен Плачещата светкавица. Писаро дори притежава още около 50 коня в Аржентина и обича да залага на състезания.

Майкъл Оуен

Именно конете са голямата страст на бившия футболен ас Майкъл Оуен след края на активната му състезателна кариера. Оуен има собствена конюшня от 2006-а година.

Томас Мюлер

Мюлер и съпругата му Лиза, която се състезава полупрофесионално в конния спорт отглеждат коне в дома си в Германия, но рядко пускат животните за надбягвания.

Лиза Мюлер участва в демонстрации по обездка в Бавария, а семейството притежава и кон, който е участвал в състезания по прескачане на препятствия.

Фаустино Асприля

Друг любител на хубавите коне е бившият колумбийски футболист. Той отглежда няколко скъпи коня в ранчото си в Колумбия.