2019 е нейната година. На Меган Рапино. Момичето, която обра всички възможни награди във футбола - Златната топка, приза на ФИФА за №1, Златна топка и Златна обувка на световното първенство това лято.
 
Меган не присъства на снощната церемония в Париж, на която бе обявена за носител на "Златната топка", но изпрати видео послание. 
 
"Жалко, че не съм сред вас. Поздравявам всички номинирани, не мога да повярвам, че аз спечелих. Благодаря на съотборничките си, на треньорите, на федерацията, че ми позволява да съм човекът, който съм - на и извън терена. Благодаря и на моята прекрасна приятелка Сю", заяви Рапино.
 
Звездата с цветна /розова, лилава или зелена/ къса прическа не се интересува какво мисли светът за нея. Тя е борец и активист за равни права между половете. Затова и никак не бе изненадващо, че американското светско списание Glamour я включи в престижната си традиционна класация за "Жена на годината". В нея влизат дами, които влагат професионалния си опит и неплоклатим борбен дух за благородни каузи. Както го прави Рапино. Тя използва популярността си и се включва във всевъзможни инициативи с цел да променят света към по-добро. 
 
На традиционната церемония по раздаването на наградите на ESPN футболистките на САЩ бяха обявени за отбор на годината Меган отново бе в центъра на вниманието. Не не защото е капитан на американския тим, а заради непослушното й сако. На няколко пъти камерите уловиха какво се крие под широкото деколте на сакото й, което футболистката носеше на голо. Впрочем този екстравагантен стил на обличане стана нейна запазена марка. 
 
Рапино печели много симпатии и със словесната война, която води  с президента на САЩ Доналд Тръмп, обвинявайки го, че неговата политика обгрижва малък процент американци за сметка на останалата част от населението. След спечелената световна титла тя отклони поканата му за посещение в Белия дом със съотборничките си по доста категоричен начин: "Няма да ходя в ш*****я Бял дом". 
 
Меган е страстен защитник на различните хора и не пропуска възможност да го заявява в тв интервюта. Тя и приятелката й - звездата от женската НБА Сю Бърд станаха първата открита хомосексуална двойка, която се появява на корицата на ESPN Body Issue. 
 
"Важно е хората да се разкрият. Видимостта е важна", заявява Рапино в интервю за ESPN. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Body in Motion.

A post shared by Megan Rapinoe (@mrapinoe) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waterfalling all over again☺️😏🥰 @sbird10 Ankles to @alikrieger 📸

A post shared by Megan Rapinoe (@mrapinoe) on