Вратарят Крейг Гордън спаси Селтик от поражение в дербито с Глазгоу Рейнджърс, като "сините" бяха по-активният отбор и бяха по-близо до победата. Дербито на Паркхед завърши 0:0, но това едва ли застрашава лидерската позиция на Селтик, които имат 51 точки на върха. За Рейнджърс, които изкараха почти три седмици в търсене на мениджър преди да утвърдят помощника Греъм Мърти до края на сезона, равенството запазва шансове за битка за втрото чясто. Абърдийн е там с 42, докато Глазгоу Рейнджърс е с 40.

Селтик изигра своя 38-и мач от началото на сезона и докато преди почивката срещата беше сравнително равностойна, то гостите през втората част доминираха сериозно. В началото й Гордън спаси брилянтно удар с глава на Алфредо Морелос. Морелос имаше нова възможност да се разпише 10 минути преди края на мача, отново създадена от неуморимия днес Джеймс Таверние.

Първата възможност за Селтик беше в края на първото полувреме, но Уес Фодерингъм спаси удара на Муса Дембеле. Втората част също не блестеше с кой знае какво качество на футбола, но пък момчетата на Мърти вложиха много енергия и усилия и за втори пореден път си тръгват от Селтик Парк с равенство./БТА