Аржентинският гранд Бока Хуниорс се класира за големия финал в най-голямата клубна надпревара на Южна Америка - Копа Либертадорес. Това се случи след 1:1 в гостуването на Палмейрас и 5:3 при изпълнението на дузпи.
 
Финал противно на очакванията, защото след 0:0 в първия мач на "Ла Бонбонера", очакванията бяха за пети пореден изцяло бразилски финал, но Палмейрас капитулира, като в мача за трофея срещу Флуминензе ще излезе Бока Хуниорс. За Бока това ще е първи финал от епичните битки срещу Ривър Плейт през 2018-а, след които последваха четири изцяло бразилски финала, в два от които триумфира Фламенго, а в други два Палмейрас.
 
А класирането на Бока за финала си е истинско миничудо, защото по пътя към финала аржентинският гранд не спечели нито един от елиминационните си мачове. Две ремита и победа с дузпи над уругвайския Насионал. Две ремита и успех с дузпи над Расинг, както и две ремита и триумф при дузпите тази нощ срещу Палмейрас. 

Общото между всичките тези сблъсъци бе едно - феноменалният Серхио Ромеро. 36-годишният бивш национал, който бе на вратата на Аржентина на финала на Мондиал 2014, спаси по две дузпи във всеки един от посочените сблъсъци, направи го и тази нощ.

Единсон Кавани откри за Бока, Хоакин Пикерес (73)изравни и в крайна сметка мачът да трябва да бъде решен с дузпи. Бока започна с грешно изпълнение от Кавани, но това не се оказа фатално. Веднага след неговия пропуск Серхио Ромеро спаси удара на Рафаел Вейга. Стражът повтори подвига си и при изпълнението на Густаво Гомес, а двете му спасявания пратиха Бока Хуниорс на финал.

Така на 4 ноември на митичния "Маракана", Бока Хуниорс и местният Флуминензе ще определят клубния шампион на Южна Америка.