Легендата на австралийския футбол Тим Кейхил изигра последния си мач с националната фланелка при успеха над Ливан с 3:0 в Сидни в международна контрола.

38-годишният играч напусна терена в 82-ата минута под бурните овации на над 33 хил. фенове по трибуните, с което каза сбогом на националната селекция.

Тим Кейхил

източник: Gulliver/GettyImages

Той дебютира за Австралия през 2004 г. (в приятелския мач срещу ЮАР.) и прекара в тима повече от 14 години, в които изигра рекордните 108 мача и реализира 50 попадения (рекорд). 

Тим Кейхил е първият австралиец вкарвал гол на Световно първенство за своята страната - в Германия през 2006 г., както и единственият вкарал на три поредни Мондиала - 2006, 2010 и 2014 г. Кейхил не успя да се разпише на шампионата в Русия през това лято при четвърто си участие на най-големия футболен форум. 

Тим Кейхил

източник: Gulliver/GettyImages

Професионалната клубна кариера на нападателя обаче продължава. В началото на този сезон той премина в индийския Джемшедпур, като преди това се състезаваше още за тимовете на Милуол, Евертън, Ню Йорк Ред Булс, Шанхай Шенхуа, Ханджоу Грийнтаун и Мелбърн Сити. Най-плодотворният му период е в Евертън, където между 2004 и 2012 г. реализира 56 гола в 226 мача за "карамелите".