Капитанът на Селтик Скот Браун се надява, че сезонът в Шотландия ще се доиграе по някакъв начин, но вярва, че дори и да бъде прекратен тамошния Премиършип, то титлата за „детелините” ще бъде абсолютно заслужена.

През последната седмица УЕФА „отвори вратата” за Шотландия, декларирайки, че Селтик ще бъде шампион след отминаването на пандемията от коронавирус. Това ще стане факт, ако правителственият орган в Шотландия установи, че е невъзможно доиграването на мачовете.

Абърдийн, от своя страна, призова SPFL да разгледа внимателно възможността да се завърши кампанията, докато изпълнителният директор на Хибърниън Лиан Демпстър заяви, че се надява сезонът да се доиграе през лятото. Собственикът на Хартс Ан Бъдж изрази опасенията си, че шотландският футбол няма да се завърне до края на 2020-а година и не вижда как Браун и Селтик ще имат шанса да вдигнат титлата по-рано от 2021-а.

Все пак босът на „сърцата” не вярва, че постижението на Слетик ще бъде зачеркнато, ако деветата им поредна титла бъде връчена извън нормални футболни условия. „Ние сме с 13 точки аванс и имаме огромна преднина в головата разлика. Трябва да изиграем осем мача. Може ли някой да ни стигне?”, запита Браун пред шотландския филиал на BBC Radio.

Селтик

източник: Getty/Gulliver images

Селтик има предимство с 25 гола пред Глазгоу Рейнджърс, който е и с мач по-малко (бел. ред: срещу Сейнт Джонстън) и трябваше да приеме шампиона два дни, след като футболът бе спрян на фона на коронавирусната пандемия. 34-годишният Браун добави: „В личен план ми се иска да играя. Искаме да завърши така добре сезонът, както го правихме досега. Спечелихме Купата и го направихме много добре. През декември имахме проблеми, но след това се върнахме и спечелихме много двубои, освен в Ливингстън, на изкуствен терен срещу отбор, който е добре организиран. Бих се радвал да завършим кампанията, за да докажем колко силен отбор сме. В последния си мач вкарахме пет на Сейнт Мирън и всяка друга ситуация можеше да влезе. Имахме увереността, че ще увеличим преднината си на върха и да дадем на феновете повод за радост”, завърши Скот Браун.