Първият мач от финала за Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и Ривър Плейт е отложен за неделя заради наводнен терен. По програма двубоят трябваше да започне в събота от 22 ч. 

През целия ден в Буенос Айрес вали проливен дъжд и представители на Южноамериканската футболна централа постоянно правеха инспекции на терена на "Ла Бомбонера". В крайна сметка главният съдия и неговите помощници решиха, че в това си състояние тревата не е годна за игра.

КОНМЕБОЛ съобщи, че дербито между Бока Хуниорс и Ривър Плейт е отложено за неделя от 21 часа.

Съществуваше възможност мачът да бъде първоначално отложен с два часа, но това предложение беше отхвърлено.

Имаше вероятност двубоят да бъде отложен за понеделник или в сряда, но в крайна сметка бе взето решение дербито да бъде отложено с 23 часа.

Другата алтернатива, която бе обсъдена бе дербито да се играе следващата събота, на 17 ноември.

Заради телевизионния интерес от Европа, организаторите взеха решение Суперкласико да бъде отложено с 24 часа, а в неделя ще бъде взето окончателното решение дали мачът може да се проведе или ще се пренасочен за друга дата.

Мачът е насрочен за неделя от 21 ч., а реваншът на стадион "Монументал" трябва да се изиграе на 24 ноември.

Това е последният финал на най-силния клубен турнир в Южна Америка, който ще се реши в два мача. За първи път в историята на надпреварата в спор за титлата се изправят двата най-големи съперника в Аржентина - Бока Хуниорс и Ривър Плейт.